22:00 - tankar


Funderar starkt på att bära denna klänning på min brors bröllop den 30 juni.
Vad tycker ni?

image29

Hmm... eller kanske den här?
image30

Svek

Jag borde verkligen inte skriva nu. Har haft en rent ut sagt för jävlig dag. Min text om SkrikNiklas suger och jag missade min chans att få handledning. Alltså har ingen lärare fått skåda min text och jag riskerar med stora bokstäver att få ett U. Men det är inte det som gör att det värker i hjärtat. Kan man gå in på det här? Jag säger bara såhär. Jag förstår inte hur människor om och om väljer bort mig. Med mig menar jag naturligtvis flera men jag vill inte tala för andra så jag håller bäst käft. Personligen uppfattar jag mig själv som världens bästa kompis. Jag menar allvar . Superlojal och ber du mig ta ner månen åt dig så gör jag ett jävligt bra försök till att behaga dig. Många förundras över min godhet och hjälsamhet men när det väl kommer till kritan så är det jävligt lätt att byta bort mig. Med mig menar jag naturligtvis flera men jag håller bäst käft. Det går emot min tro att dra upp all min välgörenhet för det är ju tänkt att, "ge utan att kräva något tillbaka" och "Behandla andra som du vill bli behandlad själv" är mina motton. Men va faaaan. Jag kräver ingen måne, inga stjärnor eller pris för bästa kompis. Men jag fungerar såhär - hjälper du mig i nöd, ställer du alltid upp för mig, ja då finns det fan inte en chans att jag släpper dig ut ur mitt liv.Tvärtom jag skulle göra allt för att visa vad du betyder för mig. Men så funkar det tydligen inte i min värld och jag betyder tydligen inte ett skit.  På senaste tiden har jag verkligen fått svälja både ett och annat. Jag ber om ursäkt för mitt "kodade" språk och har full förståelse om du väljer att hoppa över detta inlägg. Har ni någonsin haft  lust att bara skrika och gråta oavbrutet. Krypa ner i fosterställning och bara snyfta ut all orättvisa. Ja så känner jag nu. Här sitter jag med en klump, stort som ett äppel i halsen och väljer att inte explodera. Om Gud har en plan med detta så ber jag om ursäkt för att jag ifrågasätter den.
Jag förstår verkligen inte!
Med risk för att låta som en självmordsbenägen fjortonåring - idag vill jag bara gråta.

tisdagsglitter

HippHurra för klänningen som Beyonce bär så vackert. Randigt och glitter, yes!
Frågan är bara när och vart man skulle kunna bära den. Hm, kanske dopet i juni. Snacka om att stjäla showen. Det gör jag så gärna så. Oj, skrev jag det!?

image27


Osby i mitt hjärta

Idag har varit en rikigt "Osby-dag". Man vaknar, äter, klär på sig, sätter sig och väntar på att äta,klä av sig och sova. Man gör i princip nada. Jag brukar få äckliga flashbacks av känslor som jag hade efter att jag gick ut gymnasiet och mest satt hemma och sov bort mitt liv. Mor och far hotade med att kasta ut mig ur huset om jag inte tog reda på vad jag ville med livet. I dag fick jag påminna mig själv att jag är här i slapp-syfte och jag har all rätt att sova ut och struta i att borsta håret. Fick dock min intervu klar med en glad prick "SkrikNiklas". Jag går inte in mer på denna personlighet för det skulle ta mig sidor och tid. Nu ska jag hyra den film jag aldrig hyrde igår.
Skriver med lite underliga saker att veta om mig. Bara för att jag är så jävla intressant.* Jag tittar mig jämt i speglen när jag kör (kletar även på läppglans ibland)
* Ibland när jag har min ipod på och jag är på gott humör låtsas jag att jag är med i en film. Jag är självklart huvudpersonen i filmen.
* När jag är hemma från Stockholm sover jag mellan mamma och pappa.
* Jag har hånglat med en medlem i Mando Diao
* Ibland sover jag i min pojkväns kalsonger (dock rena)
* Jag älskar Spice Girls låten " Viva forever"
image25

Mamis dag

Dagens: Grill med potatissallad + massor av sallad
Vem var där: Alla som fanns på festen igår. Dock ej Tamara med pojkvän.
Dagens outfit: Helt fel kläder- svarta leggins + klänning i t-shirtmodell ( Alla andra hade mysbyxor )
Dagens kommentar: Hälsar du så hälsar jag!
Dagens låt: Ciara - Like a boy
Ångest?: Nej, faktiskt inte
Besvikelse?: Oja.
Varför?: Vart ska jag börja?
Nu då?: Hyra en film, tror jag.
image24
Världens bästa mamma

everybody changes

Hemmaplan.
Igår firades kusinen. Vid tårtljus-blåsningen fick även jag äran att blåsa ut ett ljus. En väldigt obekväm sits som jag tror fler än jag tycktes sitta i. Jag vet inte vad som gick snett men de flesta uppfattade mig som lite av bitch igår kväll. Kusinen, Tamara sa som hastigast hej Prissi - hejdå Prissi, och gav mig inte så mycket som en blick på hela kvällen. Inte heller fick jag någon feedback på min present som jag tittat ut och sedan i all hast tvingat baby att köpa hem eftersom jag själv fick väldigt brått till tåget. Hmm.. kändes väl sådär. Idag konfronterade jag henne och bad om en förklaring till det konstiga beteendet. Hennes argument grundades på att jag "verkade konstig" när jag anlände till festen.
Det är svårt för mig att dra en gräns för hur personlig jag vill bli i denna blogg. Skrivandet är ett sätt att "rentvätta" min tankar, hjärta och själ och därför vill jag gärna fortsätta vara den "öppna bok" jag alltid varit. Samtidigt vill jag att vem som helst skall kunna ta del av bloggen men gör detta då att jag inte kan vara lika ärlig i mitt skrivande?
Påmindes hursom helst igår om hur snabbt tiden har gått och att alla förändras oavsett om man vill det eller inte. Åldern hinner ifatt och plötsligt är det inte Tamara och jag som leker i flickrummet längre. Vi sitter nämligen och tjurar i vardagsrummet. Vi hade en favoritlek, Tamara och jag. Med knappt tio bast försökte vi efterlikna två tonårtjejer vars familj var vänner till vår familj. Carol och Karina som de hette var två supercoola brudar med pudelfrissor och vit puder. De var besatta av varsin medlem till New Kids On The Block och satt mest i sitt gemensamma rum och snackade i telefon. Det var inte ofta Tamara och jag fick tillträde in i deras rum. Men hängde vi tillräckligt länge utanför så fick vi komma in. Rummet var som en taget ur en tonårsfilm. Rosa kuddar, posters av NKOTB över alla väggar och tak, kläder överallt och MTV på med hög volym. Vi studerade Carol och Karina från topp till tå för att sedan kunna imitera de i våra lekar. Jag var alltid Carol, den snyggaste av dem och leken gick ut på att bråka med varandra, låtsasprata i telefon, sminka oss och lyssna på NKOTB. 
Igår avslöjade sex- åriga Amela att när hon och åtta-åriga Paola leker så heter de alltid Priscilla och Lisbeth.
- Jasså?, Vad heter du då?
- Jag får vara Lis, och Paola är dig.
- Vad tråkigt för dig som får heta Lisbeth, tyckte jag och gav henne en liten kram..
Är vi de supercoola brudarna?
Varför känns det då som om att jag har en lång väg kvar innan jag kan bli det? Ibland kan jag till och med få intrycket att jag fortfarande går på högstadiet och sitter i simhalls-omklädningsrummet, sneglar på gymnasietjejer och funderar för mig själv hur jag kommer att låta och uppträda när jag "blir stor".

hold me 2 night

Kom precis hem från ett biobesök. Ett mindre lyckat sådand. Vad är det med Kista centrum som gör att mitt liv blir jobbigare varje gång jag är där. Sprang som en galen kyckling mellan affärerna för att hitta något fint till min kusin och eftersom jag bara hade en timme på mig var jag inte på bästa humöret. Min gosse sprang duktigt efter mig men även hans irritation gjorde sig synlig.
- Är den fin?
- Ja den är fin
- Är du säker?
- Jaaa den är fin.
- Nej den är inte fin. Den här då?
- Ja den är fin.
- Är du säker?
Osv..
As usual  fann jag absolut zero till min kusin men desto mer åt mig. Kön var oändlig och när jag kommit halvvägs lämnade jag ifrån mig allt och sprang vidare.
Filmen var väl sådär. Jag är Jessica Biel evigt tacksam för att hon sprang utan magtröja i filmen Next. Det hade mitt psyke en dag som denna aldrig kunnat hantera. Imorgon bär det av. Till min hemort, mi casa, my house. Känns väl sådär, mamma och jag är inte de bästa vänninor för tillfället och finner ni en mer disträ syster än den Gud gav mig kan ni väl lämna ett spår. Min gosse är nog inte heller så glad på mig. Men det är inte jag heller så vad fan gör det.

Nytt inlägg

Ocean`s 13 hade filmpremiär på Cannes igår. Se och skåda kära läsare. Angelina är vackrare än någonsin och gör värsta entren med sin Pitt. Jag ingår egenligen i team- Aniston (nu mer än någonsin med tanke på min senaste frisyr, hrpf) men jag måste erkänna att igår var hon en riktig pandbrud.
Klänningen är ju sååå Belle i Skönheten och Odjuret och till och med tatueringarna matchar.
image23

Glam Shine

Nu kanske  ni tror att jag inte har ett liv och därför bloggar hysterisk.
Precis så är det!
Jag äger ett läppglans som är bland det bästa jag ägt i mitt liv. Det kostar runt 100-lappen, har du tur är det rea på H&M och då kan du få det för ynka 70:-. Det kladdar inte, smakar inte lim och luktar inte hubba bubba. Jag har köpt ett par stycken och ger inte upp förrens jag fått ut allt ur behållaren. Men det behöver inte nödvändigtvis ha något att göra med att dess kvalitet utan beror förmodligen på min sorgsna inkomst.  Anyway, här är det. Inhandla genast.image20 image21
Såhär snyggt blev det på mina läppar.
image22
Såhär snyggt blev det på Scarletts läppar

Scarlo

Yes. Städat färdigt.
Det tar sin lilla tid att städa mina 24 kvm, mest för att man inte vet vad man ska göra av allt. Man tar upp saken i fråga. Vrider och vänder på den, tittar sig omkrig efter en lämlig plats och lägger den ca en meter ifrån sin ursprungliga plats. Oootroligt effektivt.
Iallafall så hamande Glamours senaste utgåva i mina händer och jag studerade månadens omslag ingående - Scarlett Johansson. Jag förstår inte hysterin över flickebarnet. Tycker nämligen inte hon har det där lilla extra. Hon är lika vit som my ass och bara allmänt tråk, tråk, tråk. Visserligen kan hon konsten att se lite halvporrig med stil men vaddå det lyckas även jag med när jag lyssnar på "Don`t you wish you girlfriend was hot like me". Okej, jag är subba om jag kallar henne ful, men come on hon är inte så speciell väl. För att respektera mitt framtida yrke väljer jag dock att ta upp några positiva aspekter. Inte mer än rätt efter mitt smutskastande.
- Den hesa rösten.
- Hon är (bara) 22
- Denna bild där hon gör reklam för Luis Voitton nya kampanj är ganska snygg.
image19

Özz äger

Varje morgon när klockan ringer har jag svårt med i princip allt. Jag brukar vara så borta att man kan tro att jag går på en drog. Försöker stänga av alarmet genom att slå på tvn, svara "hallosch" i fjärkontrollen eller så helt enkelt kopplar det inte i min hjärna att  min klocka ringer. Men på något sätt, efter många om och men, slår jag på femman för att titta på The Voice morgonprogram - Vakna, som sänds live ut i både tv och radio. Det bästa med programet är, Özz Nujen, han är så himla bra. Fast jag ligger i ett koma-liknande tillstånd skrattar jag med honom när han säger sitt roliga. Det bästa är ändå att han har något otalt med Alex Schulman, Aftonbladets.... ja vad är han? bloggare, skriver inne & ute listor, vad vet jag. Personligen har jag inget imot Schulman men det här inslaget, http://www.thevoice.se/commonfiles/files/20378.mp3 , är så himla kul. Schulman bemöter det genom att öppet skriva i sin blogg att Özz är det absolut tråkigaste som finns. Det är enda jag vet är att Özz är den enda som får liv i mig på morgonen. Tänk vad kul man skulle ha på en powerwalk med Özz.
image18

Tomten och jag

What to do, what to do?
Klagar ju jämt på att jag aldrig kan ta det lungt och bara vara. Men när jag väl bara är, så klättrar jag på the walls. Om ni undrar varför jag lite lätt blandar med engelska beror detta inte på att jag har Viktoria Silvstedts - komplex. Utan för att jag har välsignat med en rolig kusin som har en galen spanska-svenska-engelska blandning (som smittar). Lägg till en "The Nanny" liknande röst  och ett hjärtligt skratt så har ni, Solange. Idag fyller en annan fin kusin år. Ringde och skrek ,GRATIIIIIIIIIS! japp, med ett T varpå hon svarade, taaaaaack. I bakgrunden vimlande min kära familj och jag ansträngde mig för att höra deras röster.
- Är mamma och dem där?
- jaaaaaa, svarade hon glatt
(men sluta vara så jävla glad, du fyller 21 och snart 30)
Jag fick lust att fråga vad min familj hade på sig, vad de pratade och om de nämt mig någon gång men jag fick ingen chans eftersom kusin min pratade på så mycket.
När jag avslutat samtalet ringde plötsligt Sevim och lät väldigt uppjagad och nästan rädd.
- Gumman, titta på 9:an
(va? finns det en 9:a nu)
- okej?
- Det går en dokumentär om en tjej som äter 200 kalorier om dagen, berättade hon med vuxenröst.
Jag tyckte nästan jag hörde henne svälja hårt innan hon la på luren.
Frågan är om Sevim var så uppskärad för att hon var avundsjuk, förvånad eller bara imponerad av tjejen. Hursom fick jag ingen chans att ens leta efter en såkallad 9.a med en hysterisk bantande Dilan, eh jag menar tjej. Den söta är nämligen mitt uppe i ett krig på sin playstation varpå jag fungerar som tolk. Varje gång den söta kommer till någon slags lapp/kod/meddelande kallas jag in och får översätta det hela.
"ehm.. du ska stänga av datorn.. innan allt överhettas..sen får du några kort som hänvisar dig till avrättningen..typ"
Jag kommer att bli en alldeles lysande hustru.
Idag upptäckte en tjej på mitt body-pump pass att när jag skrattar håller jag mig för magen. 
- Har du träningsvärk?
- Nääääää  (vaddå var hon ironisk där? jag har ju inte tränat på länge)
- Du håller för magen när du skrattar
Vad är detta, säg inte att jag håller för min mage när jag skrattar? Är det inte bara Tomten som gör så? Jag måste se helt fuckt-up ut. Jag ser ju ut som Julio Iglesias när han kör sina smörsånger. Jag menar, som Tove säger, VEM ÄR JAG?
image17
Det här är tydligen jag när jag skrattar!
Jag är bitter över att ingen informerat mig om detta innan och gör en lista över de jag föraktar mest just nu

Mor&Far
Lis
Den söta 


Laundry service

Jag måste verkligen sluta upp med tron att morgondagen är min räddning. Det kommer ju alltid en ny morgon och ingenting blir gjort. Men idag har jag varit en kalasbra människa. Gick upp i lagom tid och kom i tid. Hade Marc (med amerikanskt uttal) i Indesign. Ett program som man journalist skall vara bekant med, och vill du blir redigerare ska du bli riktigt tajt med det. Jag är ganska duktig på att lära mig alla fuktioner,små knappar och grejer. Kände hur adrenalitet pumpade när jag fick till det precis så som läraren visade. Synd bara att jag har ett guldfiskminne när det gäller sånt här. Allt Marc gick igenom för mig har redan Fredrik på journalistutbildningen i Växjö gått igenom för mig. Trots att det bara är ett halvår sen jag kände adrenalitet pumpa i Växjö kändes det som första gången idag. Likadant med Photoshop. Jag har nog lärt mig det programet x-antal gånger.
Har sista tvättmaskinen på och böckerna ligger och väntar på mig. Kom på mig själv med att stå och lukta på mi amors kläder i tvättstugan. Nej, inte hans underkläder utan en vanlig t-shirt som jag fått äran att tvätta. Doften gjorde mig snurrig och jag kunde verkligen se mig som huvudpersonen i en kärleksmovie. Jag höll upp tröjan, luktade på den, blundade och andades in hans doft igen. Skärp dig Priscilla, ni träffas ikväll. Jo jag vet, men jag får ändå glädjerus i min kropp när jag tänker på hur lyckligt lottad jag är över att ha denna människa i mitt liv. Får jag inte gifta mig med honom, ja då gifter jag inte mig alls.
image16

too late to think

Jag är en idiot!
Hela morgonen har gått till spillo. Jag har inte gjort något vettigt överhuvudtaget. Suttit framför datorn. Testat alternativ till dagens outfit. Ätit. Tittat ut genom fönstret (fruktansvärt onödigt). Kollat på Våra Bästa År (jag har inget liv). My home and life is a mess och vad gör jag åt saken? jo,jag står och tittar ut genom fönstret. På det så är det jättefint väder ute och då får man självklart dåligt samvete för att man inte är ute och hoppar i solen. Jag borde ha gått upp tidigt, städat svinstian,gått en sväng i solen och parkerat my hump på en bänk med studentlitteratur i handen. Jag är en idiot. Imorgon, jag lovar. Då ska jag ta tag i detta. Jag lovar. Nu ska jag titta färdigt på Oprah för att sedan ta mig till dagens föreläsning.

tentaångest

Slapp tvätta imorse och bjöd mig själv på en sovmorgon. Man sover bäst när man vet att man inte borde. Har massor att ta tag i nuförtiden. Nummer 1. Tentapluggandet. Snälla Priscilla, du måste börja med det. Sanningen är att jag inte har ekonomi till min studentlitteratur och jag får hänga i biblan efter daglån. Bibliotek har aldrig funkat för mig. Istället för att koncentrera mig på plugg hamnar jag i jättekonstiga tankegångar.
"hm, vad skulle hända om jag blev instängd här?, vad skulle jag då äta. Är det inte dags att äta snart? nej jag åt nyss ju. Undra vad den tjejen pluggar för nåt. Hon ser smart ut. Kanske till ekonom? Usch vilken dålig ekonomi jag har. Ska jag skaffa jobb? men vart? Varför är jag inte rik? Okej om du var rik Priscilla vad skulle då köpa?, Ja, först en bil, sen en ny bil till mina föräldrar och sen skulle jag bjuda dem på nån soft resa, jag saknar mamma och pappa. Jag måste bara ringa mamma nu. Jag kan aldrig koncentrera mig annars, jag bara måste..."
Så kan jag hålla på i timmar. Läsa samma stycke om och om igen och facineras av mina tankar. Just nu; Sitter i grön adidas dress, har sminkat mig och dricker mitt gröna te. Utanför går en tjej i bara linne, är det så varmt idag? Gode Gud låt vädret hålla i sig till helgen så att jag kan tentaplugga ute i naturen. Vill inte till skolan idag, vill hellre åka till stan med Sandy och snacka skit.
Jag bjuder på en bild på mig från vårt foto-projekt i skolan om ni ignorerar finnen ovanför min läpp.
Fotograf: Sevim
image15

My luck

Vi pysslar med foto i skolan. Med skärpedjup, indirekt blixt,rear synk, blablabla. Gäspar mig igenom föreläsningarna och hoppas att jag aldrig får för mig att bli fotograf. När vi redovisade gårdagens bilder kritiserade läraren att många missat skärpan. Skär..what?, tänkte jag och avbröt en gäspning.
- Va fan är skärpa får något, viskade jag till Aysel
Aysel log men ångrade leendet när hon upptäckte att jag såg ut som ett "?"
- Skärpa är ju den röda grejen du ser i mitten när du tar kort.
- Jaha, och vart fan ska den vara då? Jag har inte sett nån röd skit. Fan nu kör jag i denna uppgiften.
Aysel gav mig en uppmuntrande klapp på låret och jag svalde hårt och suckade djupt, samtidigt. Jag lät som en gris men hade inte hjärta att förklara för alla som vände sig om och tittade på mig.
- Jag tycker du har tagit en pangbild Priscilla och skärpan är ju perfekt, utbrast läraren om min bild.
Jag säger då det. Det är fan inte ofta jag har flyt men när det väl händer, så händer det med beställning.
Funderar allvarligt på att sluta skriva nu. Kan inte vara roligt att läsa en text som till största del innhåller ordet "fan". Lägger istället upp bilden ,med perfekt skärpa, på min vackra vän Sevim.
Enjoy!


still sick

För första gången i mina högskolestudier gjorde jag en "högstadie-gymmasie-försovning".
Jag vaknar av att klockan ringer. Den är halv åtta och jag  påbörjar mitt eviga snozzande. Då klockan blir halv nio, ligger jag piggt och överväger fördelar- samt nackdelar med att försova sig. Fördelarna vinner, yes! Jag kniper ihop ögonen och försöker gå tillbaka till min skönhetssömn. Men icke, plötsligt är jag världens piggaste idiot. Jag stirrar på klockan i ett försök att stanna den och väger återigen fördelar och nackdelar med att komma försent. Nackdelar vinner, Oh no!.Jag drabbas av ångest och kryper längre ner under täcket. Skillnaden mellan nu och då är att då vann ångesten. Jag bestämde mig för att jag inte bara försovit mig utan hade dessutom drabbats av en svår maginfluensa. Året var 2007 och jag bestämde mig för att detta inte var en hållbar situation. Det är något av en ond cirkel, ett par såna här försovningar och jag är fast. Inte en chans att jag kommer i tid längre.
Jag är fortfarande sjuk. Mådde apa imorse och var allmänt tjurig fram tills det var dags att gå hem. I mitt ljuva bo väntade lördagens disk. Dipp och bål luktar lik när det får stå ett par dagar. Fram tills nu har jag bara stått framför speglen och belönat mig själv med fördel,nackdel,nackdel,nackdel,nackdel, fördel nej jag menar nackdel, nackdel...
Imorgon är en ny dag, thank God!
image12
En bild på mannen i mitt liv. Saknar dig pappa.

still me

Ohmy. Av en konstig anledning hamnade jag på Ebba von Sydows blogg. (ja, jag hamnar där ibland) Men herrugud vad människor är elaka. Hon skrev ett par meningar och hade 100 kommentarer. (ungefär som min blogg, eller inte) Jag citerar;
"Hej Ebba, gillar din blogg. Tar du den i 2:an?
Dö Ebba, Dö Ebba, Dö Ebba
Hej Ebba, ät bajs
Är det sant att du bajsar små praliner som luktar chanel nr5 ?
Du är ful, mest på insidan!
Vil du ha den i 2:an?"

osv.
Ojsan, där fick jag en glimt av kändisvärldens mindre vackra face.
Jag har fortfarande inget lukt- eller smaksinne.
Aptiten däremot är det absolut inget fel på. (!) nej, det sker väl en naturkatastrof om den skulle försvinna.
Nej imorgon börjar mitt nya liv. Jag minsan upp på hästen igen (löpbandet)
image11
Jag håller med Ebba om att denna kläning är "vill-ha-måste ha"material.
Tove hade något liknande i lördes. Fast hon var ju snyggare än Lohan.

cocktail party

Ja, ikväll så är det tänkt att jag ska bjuda mina nya klasskamrater på lite ståhej. Fira att jag fyllde 22:- med andra ord. Jag har gjort av med hela min lön på dricka, ost, kex, frukt m.m. Bakade en cheesecake igår, mamma vora så stolt över mig. Jag är sjukare än någonsing och känner mig inte alls på humör. Nej, det beror inte på mitt hår. Jag kom över den biten ganska snabbt efter mitt utbrott. Baby köpte massor av födelsedagsfint till mig som;
2 par nya öronhängen
2 guldhalsband (inte riktigt guld)
1 lancome mascara (Lis, du tar över den gamla)
1 läppglans, clinice, sommarfärg.
1 läppglans Loreal (det gamla var ju slut)
En tröja
En bikini (Barbie pink)
Skor - leopardmöstrade

La märket till Kylies kollektion för H&M. Oh my, I dont get it! Jag skulle inte ens förmå mig att köpa handduken. Okey, silver är jävligt snyggt men allt annat gick i turkos/blåa färger och jag tänker, påfågel.
image10 
So loooong

svarta kinder

Joho, vi fick minsann tummen ur röven och begav oss till stan. Med bil... jag är en fartblind jävel numera. Helt sjukt att köra mitt i stan. Man kör tre meter och får köa en kvart för att rulla ytterligare tre till. Hötorgetsgarage lämnade vi omedelbart BUMS, 75:-/h är ju för fan ett rån. Vi begav oss till Kista för att göra mitt livs största misstag.
Hamnade på ett drop in och bad snällt att få klippa mina toppar. Tjejen som klippte mig såg ut som en sån tjej som går förbi dig på utestället - hon går inte bara förbi dig utan rakt in i dig och spiller lite av sin cider på din arm. En sån tjej som förmodligen sover sin siesta i ett solarium med lite lagom kazig attityd och ett kilo smink. Hon synade mig upp - ner, ner - upp och satte igång.
- Snälla, ta bara topparna och inte så mycket på längden.
- A, men jag måste ta en del på längden. Ditt hår är jätteslitet!
(ja, jag sa ju det. Jag överdriver aldrig)
- Ah okej, men framme vid ansiktet ta bara lite runt. Inga etapper..
- Okej, ska jag tvätta det?
- Ehm, kostar det extra?
( jag är ju student, hellow tvätta kan jag göra själv)
- Nej.., svarade hon och hånlog.
Varför sprang jag inte här? Jag borde rest mig upp, dragit bort den fula klipp-kappan och sprungit hela vägen till Tony&Guy.
Jag varnar känsliga läsare.
Tjejen klippte, och klippte, och klippte OCH KLIPPTE... och vad gjorde jag? Jo nu ska ni få höra, jag tog tag i hennes hand, den som klippte och såg henne djupt i ögonen och utbrast.
- Kan du inte bara hugga mig med saxen istället. SLUTA KLIPP... BIAATCH!
Nu ljuger jag.
Jag bara såg mitt vackra (sletna) hår falla ner på govet och mitt liv passera i revy. Jag upptäckte my man i speglen bakom mig och försökte köra någon slags telepati. Jag stirrade honom stint i ögonen för att försöka nå ut med mitt budskap. "my life is over, typ". My man flinade, vinkade, blinkade med ena ögat och flinade igen. Om jag inte minns fel gjorde han tummen upp vid ett tillfälle. Då tog jag till med min "passa-dig-jävigt-noga " blick och hans leende var borta med vinden.
- Känns det bra?
- mm, svarade jag med en klump i halsen.
Jag ser ut som Jennifer Anniston. Ni vet den berömda frillan som va så inne på 90 - talet ,thats me! Jag vet inte om mongot som klippte inte uppfattade vad jag sa. INGA ETAPPER!
My man, betalade för mig för jag gick raka vägen ut. Jag kunde ju inte stå där o gråta som ett barn. Nej det gjorde jag på Stadium istället.
image9 
Jag vet det ser inte så illa ut på Aniston - men det här var inte vad jag hade tänkt mig. At all.

tröttsjuk

De senaste dagarna har känts tunga. Som om någonting är jävligt fel men jag har inte vetat vad. Vaknade idag upp med värsta halsont och helt dåsig i kroppen. Aha! Nu vet jag vad felet var. Synd bara att jag är lite halvt ovänn med alla och har gråtit i princip över ingenting. Pojken min sprang snällt ner och köpte honung och citroner. Har legat i min säng och läst senaste Solo och lekt död. Idag har jag endast kraft åt att glo på ytliga highscool filmer och inte "dansa med vargarna" som jag halvglor på. Blir det inget  shopping på stan?
image8
Bilden har inget med mitt nuvarande tillstånd att göra., yaooo

Easy love

Träffade systern min idag. Inte min lillasyster, även om jag i morse erbjöd att betala hennes resa i utbyte mot sällskap men ungen hade tydligen mage att tacka nej. Jag tog mitt pick o pack och satte mig på tunnelbanan till Bandhagen. När jag pendlade till my love så var det bud på dödstraff om Mirna och jag inte prickade in minst en fika med varandra. Nu har jag bott i huvudstaden i drygt fyra månader och träffat henne en gång. Låt mig undertrycka att "den gången" så var det av ren slump vi träffades, inne i stan - på väg till Taco bar. Hursom så gjorde vi inget speciellt upphetsande idag. Uppdaterade varandra om senaste tidens skvaller, ångest, funderingar. Något som är skönt med Mirna (och Lis) att man kan bara spy galla över vem fan man vill och detta utan att behöva känna sig som en häxa/skvallertant/dåligvän. Ibland kan jag bli lite orolig att my love ska uppfatta mig som en störd person som har svårt att bestäma sig för vad hon tycker om folk.
En dag - "Oh, __ är så gullig. Jag trivs verkigen med henne"
Nästa dag - "Alltså fan va __ är jobbig. Idag sa hon såhär.... ".

Imorgon är det tänkt att jag ska börja mitt tentapluggande. Japp, det är sant.
Måste : Klippa mig. (kluvna toppar borde vara mina andranamn)
Var det någon som la märket till att jag inte fixade mitt hår i min "jag gör mig klar på 20 minuter" - inlägg?. Jo, det beror på att jag inte ens vill nämna mitt hår. Jag hatar det! Behövs ej fler ord. PunktSlut.
                           

Nu ska jag dricka upp mitt gröna te, ta bort spacklet och borsta mina tänder.
Igår somnade jag med oborstade tänder OCH inte nog med det. Jag hade druckit en cola innan jag somnade och alla vet väl hur mycket socker det är i en cola!?  Jag sov skitdåligt, drömde att jag drack flera liter med cola och hade en tand kvar. Jag lyckades aldrig somna djupt eftersom tandfen spökade i bakhuvudet. Vid nollfemnollnoll - tiden tog jag mig upp, fråga mig inte hur, och borstade tänderna.
Nu: borsta tänderna
                            image7


hata rubriker

Bästa tipset ever.
Frys vindruvor, i flera timmar. Smaken förstärks med en sisådär 100 % och dessutom har jag hört att man bränner kalorier om man suger på isbitar. Noami gör det hela tiden. Hela 3 kalorier förbränns med en isbit. Alltså, har jag inbillat mig att jag förbränner massvis med kalorier när jag trycker i mig druvorna.
Värsta ångest igår efter jobbet. Öppnar dörren och min blick landade på två hyrfilmer som skulle vara återlämnade innan 18.00. SO what? Big deal, tänker ni. Men alltså det här är ett förbaskat dåligt mönster jag försöker bryta. All kärlek till the Flores Varelas,  men speciellt ansvariga har vi aldrig varit. Vi är portade från videobutiken och skuldsatta på biblan 4-life. Det är inte det att vi skiter i det, vi glömmer. Av diverse anledningar passerar klockan 18.00 och vi bestämmer att imorgon bitti ska filmen banne mig in. Lagom till nästa kväll ligger den kvar på dvn och sen är alla för tok för stolta för att visa sig i videobutiken. Vem vill gå in, lägga filmen på disken och halvspringa därifrån till ägarens röst "Hörru, filmen skulle vara inne för 3 veckor sen."
Jag kan rabbla upp 50 anledningar till att vi glömmer, men poängen är att jag vill inte ha det såhär längre. Jag vill kunna hyra en film, låna en bok utan att vara rädd att det ska börja tjuta i larmen så fort jag kommer in. Jag vill bli en ansvarsfull person, god damn it !
Jag gick ner till videobutiken som precis öppnat. Man kan förresten låna filmer för 10:- nowdays.
Ingen vid disken. Jag kunde lätt lagt filmer på disken, lagt benen på ryggen ( nej, inte bokstavigt talat Lis) och flytt. Men hur var det nu, ansvarfull person, va det ja.
- ehm, ursäkta jag glömde lämna tillbaka dessa.
- Jaha, då får du betala.
- Okej, hur mycket då.
- vänta ska jag se......
(jag har inga pengar med mig, fingrar på min vackra ring av nervositet. Undrar om man kan lämna den som pant)
- 20:-
- Okej, är det okej om jag springer upp och hämtar pengar?, jag bor bara här uppe.
- Men gumman , om du bor så nära varför lämnade du inte fimerna då.
(Oh my God, kallade hon mig precis för gumman? Hur ska jag i hela friden ska jag förklarar för tant fejkblondin med brun läpp-penna, att min glömska är genestisk.
- Okej, okej gumman. Spring och hämta pengarna.
(Hon kallade mig gumman igen (?) )
image6
Jag kommer inte tillbaka hit mer.

baby, I´m hopeless

Det övergår mitt förstånd hur jag lyckas förtränga en alarmsignal som tjuter som om det vore krig. I en hel jävla timme lyckas jag ignorera den, samt min jobbiga mobilsignal. Halv nio släpade jag mig till badrummet (jag började nio(!) ). Tacka Guden att jag är en snabbjävel på att göra mig iordning. Ungefär såhär snabbt går det...
In i duschen - 3 minuter
Tvättar dock ej håret, det gör jag långhåriga jag på kvällarna.
Självtorkar medans jag borstar tänderna - 3 minuter
Smörjer in mig med någon lyxig lotion och letar efter dagens outfit, samtidigt - 5 minuter
Detta ser jävligt kul ut.
Sminkar mig - 5 minuter
eyeliner, mascara, lite puder, rouge och kanske nån gammal ögonskugga från -96
Gosh, måste köpa smink.
Fyller på min vattenflaska, letar efter nyklarna, väskan, jacka. Stänger av tv och hoppar i pumpsen. - 2 minuter
Alltså 18 - 20 minuter och så springer jag till skolan på 5 röda.
She´s a maniac.

Jag har städat mina 24 kvm och sitter här och väntar på min man.
Igår fyllde jag gammalt. Mannen min belönade mig (eller sig själv) med två ursnygga underklädesset. Han är verkligen inne på spets. Ett var brunt med gammeldags vitfärgad spets runt om (när jag skrev gammeldags blev jag dösugen på glass, suck). Det andra var vit med rosa dekorationer, also spets. Vad kan jag säga, killen gillar spets.
Hursom, avlutade vi min dag med ett biobesök. - Halle Berry is a bitch.
Nu ska jag ta tag i mitt liv och börja tentaplugga. Men inte idag alltså, nångång denna week.
Nu väntar: Jobb
image5